woensdag 24 april 2013

Bloemig bloomertje

Zondag was Lenthefeest. Geen feest van toen onzere taal nog Nederlandsch heettege, maar feest voor Lenthe, een babymeisje dat 9 maanden geleden kwam piepen.
Ik was al langer zwaar gecharmeerd door wat de Engelsen zo mooi een bloomertje noemen. Met de zomer in zicht leek zo'n fleurig billenbroekje dan ook perfect voor weldra in het pamperzweet badende billetjes.

Ik ging niet voor het omkeerbare exemplaar dat Eloleo zo mooi uitdokterde, maar voor een lichte versie.


Het patroon zit bij de tea party jurk van Oliver+S.


Toen het rekkertijd was - het broekje aaneengestikt, enkel nog de elastiek toe te voegen - las ik pas: 'Adjust the length of the elastic to fit the child's leg'. 
Bij gebrek aan kinderbillen werden bekinderde vrienden geraadpleegd en ging ik in de wibra stiekem bodybillen meten (dank je Miek!). 
Een meisje van 9 maanden heeft een bilomtrek van zo'n 26 cm. Het is maar dat u het weet.


En hop, de bloomer in een taartjesdoosje van de AVA, een kippenbil op de barbecue en Lenthefeest was het!

16 opmerkingen:

 1. Zo schattig.
  Wat is dat toch een mooi stofje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Héél leuk... verdekke toch, ben al tijdje op zoek naar dat patroontje maar ze lijken het nergens meer te hebben :-( alle tips om eraan te geraken zijn dus welkom!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hou mijn ogen open Wendy! Bij Oliver S verkopen ze wel nog de digitale versie van de jurk en het broekje, misschien ben je daar iets mee? http://oliverands.com/oliver-and-s-patterns-dresses/OLV-OS001TP.html

   Verwijderen
 3. en de omtrek van die kippenbil? Ook nagemeten? Misschien moeten we toch maar eens een gemiddeldebillenmaattabel op het net zwieren - voor kinderbillen welteverstaan ik vrees dat er op de volwassen exemplaren te veel "afwijking" zit op de "norm" ... Schoon bloomerke voor een lenthebloempje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier zie! Jij spreekt er niet alleen over, maar maakt ze echt! Zeer mooi stofje en netjes gemaakt, lijkt me niet simpel met die biais en elastiek.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er inderdaad heel netjes uit! Dat stofje is ook zó mooi, ik beeld mij al babybillen in dat broekje in en het gaat de cutest thing ever zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klint goed zo een babybil, dat beloofd in zo een schoon broekske, een baby die komt daar mee weg met dikke billekes, zo charmant.
  Ha, ik ben in de wolken van u taartdoosje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Moooooaa, zo schoon en zomers. Nu alleen de zon nog..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb nog zo veel te leren! super mooie blog!
  Geniet van de lente!

  www.themindofanexchange.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen