woensdag 27 oktober 2010

Wie is het (niet)?

° De setting.
Een avond met vrienden, die elkaar van haar nog pluimen kennen, en onder het mom 'casino' tegader gebracht worden in een huis waarvan de constructie te wankel is om er een echt dansfeest van te maken.


° Het opzet.
De tongen losweken, ook van wie niet in de alcohol duikt, en vooral: speelplezier!
Foto: Bunny Spice


° Het spel.
Wie is wie, en wie is het niet.
Van alle aanwezigen (let op, dit vraagt wat denk en puzzelwerk van gastheer & -vrouw, en veel discipline betreffende het komen opdagen van de genodigden) werd er één bijzondere eigenschap, vaardigheid of kenmerk opgelijst. Gastheer & -vrouw deden hiervoor een beroep op hun parate kennis der vrienden. 


° Het doel. 
Probeer uit te vissen wat bij wie past, en vooral: wat de eigenschap is die bij niemand past... Dit vergt vakmanschap van de bedenkers - grondige kennis van de desbetreffende vrienden- alsook een maatlepel geluk en fantasie.


° De instinker.
Sommige eigenschappen zijn op meerdere mensen van toepassing, want iets gemeenschappelijks weekt des te meer de tongen los. Er is echter voor jan-en-alleman aanwezig sowieso één iets uitgekozen.


° De spelregels.
Er wordt een einduur vooropgezet. Tot dan kan iedereen in het verzegelde potje zijn of haar antwoord op de vraag: 'Welke eigenschap geldt voor niemand hier aanwezig' in de pot droppen. Verder is alles toegestaan.


° Benodigdheden.
- Een goed doordachte lijst met eigenschappen, één per vriend(in), + één die voor niemand geldt.
- Een poster op A0 formaat met alle eigenschappen op, gemaakt met knip- en plakwerk in word en afgeprint bij De Nobele in Ledeberg.
- Naamkaartjes om onder elke eigenschap te hangen.
- Velcro bollen uit Aldi om op de poster en kaartjes te plakken.


The game

En zo zag het er dus uit op het eind van de avond.
Wat een boeiende bende vrolijke vrienden!


° Tips van ervaringsdeskundigen
Onderschat je vrienden niet... De realiteit overtreft de fantasie. De eigenschap waarvan je denkt, dit is te zot, hier zijn we zeker van dat die voor nIEmand geldt, tja... die bleek dan toch waar. 
Geef toe: "Schudde de hand van Van Gheluwe", dat zou je niet verwachten van je vrienden! Edoch...


Zowaar een aanrader voor al uw familiefeesten, bijeenkomsten en teambuildings!

1 opmerking:

  1. En deze speurneus had de Vangheluwe-handschudder ontmaskerd. Zodus bleek geen enkel hokje onbemand/vrouwd. Hadden we dat maar in de urn gestoken (in plaats van toch wild gokken), dan waren wij met de jackpot gaan lopen!

    BeantwoordenVerwijderen