maandag 8 november 2010

Mémé Koek

De geur van gerookt vlees. De klok tikkend in de living op nieuwjaar. Karamelspekken in een paars blikken doos. De altijd warme Aga stoof in de keuken. Mémé Koek.



Mémé Koek had haar naam niet gestolen. Wie er ook over de vloer kwam, niemand verliet haar keukentje zonder een stuk Mémé Koek: appelbiscuit die altijd nog wat nat was, en daardoor bij jong en oud vlot naar binnen ging. Een hele Aga bakplaat vol, altijd vers gebakken, klaar om in grote meeneemrechthoeken te versnijden. Een warm kloppend hart onder de fietsrekker.

Mémé Koek maakte 'm altijd met appeltjes, maar je kan ook ander fruit gebruiken. Werden reeds getest en goedgekeurd: peer-mango-ananas. En zelfs in 'maar' een heteluchtoven gebakken blijft het een lekkere taart!

Mango Mémé Koek

En zo maak je je eigen Mémé Koek.




Hebben jullie zo van de zalige oma recepten? 

3 opmerkingen:

  1. Aaaarggghhh, een AGA! Zalig, zeg.
    Mijn oma maakte alleen maar petit beurretaart, die had zelfs geen oven.
    Maar het was wel de lekkerste die ik ooit gegeten heb. Noch mijn moeder, noch ik kunnen hem zo lekker maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmm, dat ziet er zo lekker en gezellig uit!
    Mijn meme maakte altijd "papkes", minder fancy, maar het smaakte ook wel :).

    BeantwoordenVerwijderen