Maar dat zou zonde zijn van dat verrukkelijke taartje.
In een reclameadvertentie van een tijdschrift dat al sinds mijn kindertijd bij ons passeert (de tantes hadden één gedeeld abonnement, dus die boekjes circuleerden nogal bij ons) vond ik dit recept. Bijna zo goed als het origineel, en heel gemakkelijk klaar te maken.
Wat heb je nodig?
° 80 g suiker
° 30 g bloem
° 185 ml melk
° 3 eierdooiers
° 125 ml room
° 2 zakjes vanillesuiker
° 2 pakken bladerdeeg
° bakpapier
° ovenbestendige kleine potjes (een muffinvorm valt ook te proberen)
Aan de (be)slag!
Knip rondjes uit het bakpapier en bekleed je vormpjes ermee. Ik leerde van haar dat als je rondom rond kleine knipjes geeft, je papiertje perfect past in een rond vormpje.
Bekleed je vormpjes met bladerdeeg.
Verwarm de oven op 220°.
Meng de bloem en suiker in een steelpannetje. Warm de melk op tot die goed heet is. Giet al roerend de melk bij de bloem en suiker. Zet op een zacht vuur en blijf roeren tot het mengsel ingedikt is.
Haal de pan van het vuur, en voeg de room en de eierdooiers toe. Goed mengen.
Giet het mengsel in de bladerdeegvormpjes en bak een twintigtal minuten tot de pasteis goudbruin zijn.
Laat de taartjes afkoelen tot ze lauw zijn. Besprenkel met kaneel en droom even weg, richting Portugese stranden.
Ga ik ook eens proberen ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenGe hebt dat echt gemaakt, wauw!
BeantwoordenVerwijderenIk heb ze er ook al gesmuld in de Algarve, misschien ga ik mij er ook eens aan wagen en mijn ogen heel hard sluiten!
ziet er lekker uit. wordt bij gelegenheid zeker eens geprobeerd!
BeantwoordenVerwijderenKei-lekker. Is van vorige jaar geleden dat ik ze binnensmikkelde... hmm! Merci
BeantwoordenVerwijderenGoe bezig, missie
BeantwoordenVerwijderenDit heb ik ongeveer een maand geleden voor het eerst geproefd, twee huizen verderop. Daar woont een Portugees samen met zijn Belgische vrouw en hun zoon en zij verhuizen eind augustus of in september terug naar Portugal.
BeantwoordenVerwijderenDus uw recept komt van pas!
Enig idee of je die een dag (of 2) op voorhand zou kunnen maken?
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor het recept!
Zeker een dag op voorhand, zelfs 2 denk ik. Je kan het vergelijken met quiche, het deeg zal iets minder knapperig zijn maar voor de vulling blijft even lekker! Je kan ze ook lauw opdienen, nog even in de oven stoppen.
Verwijderen