donderdag 3 februari 2011

Lekker voer

De voorbije twee weken beleefde ik achter de laptop en voor de klas. 
Toen ik op tram 3 stapte - tja, die scharniermomenten des levens - nam ik me voor om werk te maken van mijn kinderdroom... juf worden.


Ik combineer mijn job met de opleiding via afstandsonderwijs, da's letterlijk leren vanuit je zetel. Maar vooral ook voor de klas. 
Nog een dik jaar te gaan, maar het voelt écht goed.
Ware het niet dat er momenteel amper tijd is om
- te naaien
- rommelmarkten af te schuimen
- met een leeg hoofd luilekker te liggen wezen
- een stevig boek te lezen
- int lang en int breed te koken, zoals deze madam ons dagelijks onder de neus wrijft.


Hier dus studentenkost. 
Deze is intussen een favoriet des huizes geworden. Beestig lekker voer en snel klaar: heerlijk gewoon. Luie wijven: zet je schrap!
Uit het kookboek met de smakelijke titel: 'Superlekker', van Liselotte Forslin.




Heet van de plaat


Voor 4 porties
200 gr (kool)raap
500 gr aardappels
3 wortels
2 rode uien
1 courgette
400 gr gekruide, magere worst (bv. merguez)
zeezout en een flinke draai van de pepermolen


Voor erbij
2 dl crème fraiche of zure room (mager)
2 eetlepels straffe mosterd






Verwarm de oven op 225°. Schil de aardappels, koolraap, wortels en uien en snij ze in grote hapklare stukken. Snij de courgette in evengrote stukken.
Schik alles op bakpapier op de bakplaat. Knip de worst in stukjes en schik ze erboven. Goed kruiden, een beetje olijfolie erop en de oven in, voor zo'n 25 minuten, tot alles een mooi kleurtje krijgt.
Wonder o wonder, alles is tegelijkertijd gaar, echt waar! En de smaak is o zo puur.


Meng de mosterdfraiche en serveer met je hete plaatkost. 
Laat je wederhelft de afwas doen.


Smakelijk!

8 opmerkingen:

  1. Hmmm, das echt zo iets waar ik dan direct goesting in krijg!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. MMmm.. ziet er lekker uit!
    Alvast veel succes, juf zijn is heerlijk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Da kanni slecht zijn. ;-) Toch wel met Tierentyn mosterd, hoop ik?

    ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Enkele jaren geleden volgde ik na mijn licentiaatsstudies ook nog die opleiding aan Katho. Ik combineerde dit ook met een halftijds interimjobke. Ik heb de "communicatiewereld" nu (voorlopig) vaarwel gezegd en sta nu ook in het onderwijs. Nooit te laat om te leren en je dromen na te gaan! Nog een klein jaartje lessen maken, modules afwerken enzo.... Maar het einde komt er aan.
    Oooh, en als ik je ergens mee kan helpen.... mail me maar ê. Misschien heb ik nog wel interessante of hulpvolle dingen van tijdens de opleiding.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Karen: ik lees je juf verhalen met veel plezier!
    @Janina: hoor ik daar een lui wijf ;)?
    @Photo-copy:in het recept stond er zowaar dijon mosterd, maar ik wou de Gents (genegen) lezer niet voor de borst stoten :)
    @Flavie: ik zit ook in de communicatiebranche, nog even toch. Succes met de laatste loodjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ge moogt twee keer raden wat er vanavond op mijne menu staat. ;-)

    Maar ik zit toch wel zonder tierentyn zeker!!! Akerdjee!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. 't was héél lekker, maar dan wel met graantjes mosterd. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen