zaterdag 22 oktober 2011

Pief poef paf

Ik groeide op met cowboys op de achterbank van onze auto. The very best of Ennio Morricone in het cassettedek, terwijl de zon onderging en we van de Hollandse kust terug naar huis reden. 
Toen werden er op de BRT nog zaterdagmiddagfilms gedraaid vol wolfijzers en schietgeweren. The good, the bad and the ugly. A fistful of dollars. Once upon a time in the West. Zalig vonden we dat, en ik kan ze nog steeds meefluiten. (Voor al uw westernkwissen, één adres.)
In ruil voor mijn kwisvaardigheden, wil ik ook iets aan u vragen.
Metekindman wordt binnenkort 4, en is van tijd tot tijd een halve cowboy. (Ook soms een draak, een piraat, en de ridder doet het ook goed...) Nu wil tante .tonBouton. er een heleganse cowboy van maken, en zoekt ze nog straffe pief poef paf ideeën. 


Heb jij je kind al eens de bollekenssjaal omgebonden? 
Staat er bij jullie een paard in de living? Laat het me weten! 
Gouden tips worden verzilverd in de vorm van een kleine beestig dankje :)

6 opmerkingen:

 1. Een s(t)okpaardje?

  Hiertussen staan al drie links (even scrollen) http://naaiclub.blogspot.com/2009/06/links-hoofddeksels-en-speelgoed.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt Nele! Ik had al een vaag sokpaard in mijn hoofd, deze helpen me zeker verder. Metekindman is wel niet bepaald een rustige vent, dus ik heb wat schrik van die stok in huis... Misschien onderaan een anti-kras stukje eraan maken, dat de vloer er heelhuids uitkomt?

  Tips voor holsters zijn ook steeds welkom :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op deze site vind je wel leuke aanwijzigingen http://www.ehow.com/how_4536848_make-kids-cowboy-costume.html
  Voor mijn stokpaardjes gebruik ik een afgeronde bezemsteel, om krasen te voorkomen kan je hem misschien overtrekken met fleece. Voor de holster zou ik koeiennepbond gebruiken ( als je wil ik heb hier nog wel een restje liggen, ook bruine of oranje fleece, laat maar weten als je er iets mee kan doen dan stuur ik het op). Voor de broek en het hemd en de riem voor de holster zou ik eens in een paar kringlopen langsgaan. de hoed is te vinden in speelgoedwinkels, een overvestje, stokpaard en holster en een goed cowboyverhaal zijn volgens mij op je lijf geschreven. je gaat dat hier al fluitend in orde krijgen!
  Veel plezier ermee en een leuk idee om je petekind te verwennen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O leuk Marina! Koeienbont (want de koeienbond denkt daar volgens mij anders over ;-) is een heel goed idee, en de schoenoverslagen zijn ook super.
  Wordt vervolgd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ging j ook het zelfgemaakte stokpaardje aanraden, maar ben duidelijk te laat :).
  Wel kan ik zeggen dat koeiestof en zo te vinden zijn in de sleepstraat voor €1/m!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt Janina! De stok staat al klaar, het is een ode wandelstok, gekocht bij een vriendelijk ventje op de rommelmarkt aan St-Jacobs. Wordt vervolgd!

  BeantwoordenVerwijderen