zaterdag 19 november 2011

Tulband cake (waar je 3 dagen van eet)

Deze cake is er eentje uit mijn kindertijd. Mijn moeder maakte toen zelf nog yoghurt met zo'n yoghurtmachine. Haar tulbandcake is dan ook geweldig omdat er yoghurt in zit (jammie) en omdat de vorm zo heerlijk ouderwets is.


Ik botste in de kringwinkel op een knaloranje tulbandvorm, deed een huppel, belde het thuisfront voor het recept, en mijn eerste tulbandcake was een feit.




Wat de cake voor een lui wijf als ik zo geweldig maakt, is dat er geen weegschaal aan te pas komt. Alles wordt gemeten met één tas. Een koffietas. Theetas. Melktas. Soeptas. Soutas.
Kom vous voulez. (Eén en dezelfde tas weliswaar, anders loopt het gegarandeerd in de soep. Wat bij deze cake bijzonder moeilijk is, maar toch.)








Smakelijk!




Ps: De cake bewaart vlotjes 3 dagen, als hij het tenminste zolang trekt bij jou thuis...
Pps: Wie mijn geschrift niet kan lezen, mail gerust :)



14 opmerkingen:

  1. Leuk recept, lijkt me heerlijk met yoghurt! Ga het zeker een keer proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er niet slecht uit, ik probeer hem één van de volgende weken uit!
    En zie ik daar een kopje van 'de zwarte kat'?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @ Mevrouw S: zeker doen!
    @ Juffrouw S: helaas geen zwarte kat, een vriendin van mij heeft die wel (en ik heb ze al grondig ondergekwijld) - een Bochje of look-alike denk ik

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat komt in orde, dit maak ik deze week!! Ik heb er alle vertrouwen in!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ah ja, en welke olie gebruikt gij dan wel? Distel of olijf ofzo?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die cakevorm heeft mijn moeder ook en zelfgemaakte yohurt deed ze met bloemetjes of zo iets, maar die vond ik niet te vreten( tot grote ergernis van mijn moeder) Dat is hier reminicentie op hoog niveau! En het ziet er bakweer uit vandaag, het wordt een zondag als vanouds met een cake die niet langer leeft dan een paar uur volgens mij :0)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @ Celestine & Marina: er gaat hier nogal geboeft worden vandaag precies :)
    @ Juffrouw S: Zoals mijn moeder het verwoordde: 'Olie die warm mag worden'. Ik heb daar geen verstand van, dus naam wijselijk maïsolie. Slaolie lijkt me af te raden. En olijfolie, misschien gaat dat teveel doorsmaken?
    Over die distelolie wil ik nog wel eens iets horen van u!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ah, er staat 'genre zonnebloem of maïs', ik had gelezen 'gene zonnebloem of maïs'.
    Maar verder hebt ge een schoon geschrift hoor! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. hamaaaiiii en zo schoon gestyled en alles. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. @ Juffrouw S: lol!
    @ Photo-copy: ik heb al mijn schoon talloren uit de kast gehaald, ja ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik heb hem gemaakt, en hij is al helemaal opgevreten (mag ook wel, want ik maakte hem dinsdag, ten laatste vrijdag was hij foetsie).

    Mijn moeder is wel fan van het recept, maar ik heb volgens mij een complex wat eigen kooksels betreft! Ik vind dat nooit lekker, wat ik maak, en ik verdenk mijn omgeving er serieus van enkel uit beleefdheid te zeggen dat het lekker is.

    Wat ik er nu wéér niet goed aan vond? Dat ik hem misschien net iets te vroeg uit de oven heb gehaald. Hoewel de omgeving daar geen last van had (je zag dat niet, hij kleefde niet meer aan de prikker, maar IK proefde dat wel). ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Het lag dus niet aan uw geweldig recept! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. @ Celestine: Als ik denk 'eruit cake, eruit wan tik wil je nu oppeuzelen', dan laat ik hem nog 5 minuutjes zitten om nog wat bij te kleuren. Dit vergt wel enig karakter :)
    En wat jouw kooksels betreft ik wil me gerust opwerpen als objectieve proever hoor.

    @ Helmi: met mijn neus tegen het scherm, ik ruik niets. Hoe doe je dat ;-)?

    BeantwoordenVerwijderen