woensdag 7 december 2011

Chocoladetaart om van achterover te vallen.

Hou u vast, want deze chocoladetaart is niet te onderschatten. Ze trekt namelijk haar neus op voor geforceerde fotoshoots (lees: op een driepikkeltafeltje op de venstertablet balanceren bij daglicht). 
Janina Modaal vroeg naar nutteloze weekendbezigheden: bij deze.
Ziet dat er niet heerlijk uit - moest van de foto afdruipen, misschien niet half zo smakelijk als deze madam dat kan maar toch een beetje.


Helaas. Dag Boch bordje, welkom leegte in mijn allerfavorietste servies. De taart heb ik toch maar bijeengeschraapt en nog met veel smaak opgegeten uit het vuistje. Want zo lekker en stevig is ze wel, die taart.


En hoe maak je ze?


Benodigdheden
O 100 g bruine suiker (genre pannenkoeken)
O 6 eieren
O 400 g melk of pure chocola (of restjes van onthoofde sinten en pieten)
O 1 tl kaneel
O 3 dl opgeklopte room
En voor erbij:
O snuifje bloemsuiker
O een aardbei
O een toefje slagroom (die overige deciliters) of crème anglaise


Aan de slag!
Verwarm de over voor op 180°. Beboter een springvorm en bekleedt met bakpapier. 
Meng de suiker en eieren en klop ze in een tiental minuutjes helemaal schuimig.
Smelt de chocolade au bain marie, en meng ze samen met de kaneel onder het eiermengsel. Spatel de room eronder tenslotte nog onder.
Ik bakte de taart zo'n 40 minuten, maar mijn oven is echt wel een kanjer. De breinaaldtest brengt altijd soelaas!


Als dat geen nuttige weekendbezigheid is.7 opmerkingen:

 1. Dat is er eentje voor koude dagen in uw luie zetel met een goed boek en zo een mals stuk waarvan je denkt waar is het nu naar toe, terwijl het al op is ;0)
  MIjn moeder krijgt vaak de opdracht van Bochliefhebbers om vanalles bijeen te zoeken op de rommelmarkt in Lokeren, en soms vind ze niets, en soms vind ze echt schatten; mijn oudste zus haar kast daar kwijlt ge ondertussen van :0)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eén troost misschien: je hebt de taart tenminste nog kunnen opeten. Bij ons is de hond gaan lopen met alle chocolade en speculaas,inclusief het pakje speculaas dat ik bij de Delhaize gekregen had. De stinkende winden en het afval na de 'darmtransit' waren voor mij. Yeuh.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Marina: nu ga ik pas echt kwijlen!
  @ Wapiti: hilarisch :) Wat voor een snoodaard van een hond is het?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die taart kan je opnieuw maken, maar dat bordje...
  Ik heb daar ook een heel servies van en ik blijf dat een van de mooiste van Boch vinden. Weet er trouwens iemand of er daar ook tassen van zijn gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ De Zuster van: ik heb maar een paar stuks hoor, oa. een klein kommetje waar ik koffie uit drink en wat bordjes. Wel moeilijk te vinden :)
  Er zijn ook tassen van! Ik heb enkele onderbordjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, het is inderdaad een topstuk uit je collectie. Maar geen nood. In het voorjaar is het hier grote rommelmarkt op ons 'voorhof' ... kom dan maar eens snuisteren :-)

  BeantwoordenVerwijderen