donderdag 13 december 2012

De kerststal van Joel

Volgende week doen we van kerstfeest in onze boomhut. 

Over die boomhut kan ik je vertellen dat het een vriendin ontglipte toen ze voor het eerst bij ons over de vloer kwam.
We wonen namelijk in de lucht. Een appartement dus? Ja en nee, een huis in de lucht. Onder ons is lucht (niet van een onderbuur, maar gewoon buitenlucht). En boven ons ook. 
Het uitzicht? Bomen. Een dartele koolmees of 10. Een kudde eenden (meestal bij 't ontbijt). Een zon die zakt in de avondschemer.


Er werd druk gepind, want een kerstfeest met meer dan 20 fijne vrienden is niet van de poes. Mijn partner-in-crime komt de boomhut mee aankleden en haar chili- zonder - vlees prepareren. Er zijn ruilcadeautjes (daarover later meer) en sinds gisteren is er ook: een kerststal.
Dat is de schuld van Joel.

Het schaap twijfelt nog of het een vacht dan wel viervoeter is.

Wie Joel niet kent, moet daar dringend eens werk van maken. En een printer en papier bij de hand houden. Deze meneer maak ge-wel-di-ge dingen in papier. Heel eenvoudig, mooi, grappig. 
En nu dus ook deze kerststal, gewoon te downloaden.Zou ik hem nog inkleuren of is dat te fanatiek? En waar berg je zo'n Jezuske tot de kerstdagen op?

15 opmerkingen:

 1. Oh, nee, zo laten! Heel mooi!
  En veel plezier op kerstavond. Geef L. een kus van me!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooo merci voor deze tip! Ik printte vroeger ook al moois van Joel maar had nu al een tijd je niet meer gekeken op de website, super!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik zou jezus gewoon onder maria verstoppen, tot het moment van bevallen daar is, zo een papieren bevalling lijkt me wel wat.
  Verder niks aan doen, dit is zo mooi dat het niet meer nodig heeft.
  U slingertjes hangen hier ook, ik beken, ik heb ze sinds vorig jaar nooit wegedaan. De figuurtjes hangen in de keuken, de kantjes in mijn slaapkamer aan mijn raam.
  Amuseer jullie op kerstavond, fijn is dat (een boomhut jong, de droom van elke jongen, die van mij hebben het het over niets anders, wilde plannen zijn ze aan het smeden maar het kan ook simpel dus, oef)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, ik zal eens testen of Maria haar kleed wel breed genoeg is :) Volgens mij heb jij het meest gezellige kersthuis van heel Oost-Vlaanderen!

   Verwijderen
  2. Jezus zit al klaar onder de rokken van Maria, met zijn hoofdje naar beneden.

   Verwijderen
 4. oh, wat een lieve kerststal!
  Enkele tips voor je pilea plantje, die van mij krijgt elke dag een beetje water en staat aan het raam (geen direct zonlicht, anders kunnen de blaadjes verbranden) en als ie wat meer in schaduw staat worden de blaadjes groter. Hopelijk doet die van jouw het snel wat beter!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tips! Ik ben er al twee verloren (wel beiden ienie mienie stekjes), heb er nu eentje met 5 (!) blaadjes en sinds vorige week een hele grote, maar ik wil ze niet weer verknoeien.
   Ik maak er meteen werk van!

   Verwijderen
 5. Ja Joel maakt geweldige dingen. Ik volg hem ook graag :) Zou de stal niet inkleuren hoor! Hij is zo juist zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. op kerstavond een wedstrijdje kerststalkleuren houden. Wie het mooiste kleurt mag het eerste pakje opendoen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk. Uw koningen zijn ook nog wat te vroeg hè. Vroeger stonden die bij ons aan de andere kant van de living. Mochten we ze elke dag een stapje dichterbij zetten, tot ze er waren op 6 januari. Veel plezier met de stal en het kerstfeest.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. leuk die kerststal zeg!
  Jezus nog even in een envelop. En ook de Koningen zijn nog even onderweg (die arriveren in janauri pas ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig! Ik heb mij nog eens uitgeleefd en Jozef, Maria en Jezus nagetekend en aan een vriendin en aan lief gegeven. Die waren blij. Heb lief wel de originele site laten zien. En aan vriendin V doe ik dat ook nog. Ere wie ere toekomt. Maar het was leuk om te tekenen!

  BeantwoordenVerwijderen