donderdag 27 december 2012

Kerstfeest in de boomhut

Met z'n tweeëntwintig kwamen ze naar onze boomhut voor een geweldig gezellige avond. Zij warmde mee het huis op, we maakten chili zonder vlees, soep met optionele vleesballetjes met chorizo, pompoenhummus en hangop. Er ging een camembeirke in de oven en er kwam een sneeuwtaart in twee lagen uit.

Voor de gelegenheid hadden we zelfs een rendier en twee bokjes op bezoek. Fijn eindejaar alvast, met veel warmte en licht in de duisternis! 

15 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. En handig ook, geen krassen op je vloer wanneer de vrienden beginnen te wiebelen op hun stoel. Nodigt ook uit tot schuifprettoestanden trouwens - nog niet geprobeerd :)

   Verwijderen
 2. Hoe kan er nu 22 man in een boomhut. Ik wil je huis vanbuiten wel eens graag zien! Het interieur is alvast helemaal mijn ding

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooooh, dat ziet er daar gezellig uit! En respect, chili zonder vlees als hoofdgerecht op een kerstfeest voor 22 man. Ik kan daar voorlopig alleen van dromen. Gisterenavond wel nog meegenoten aan een feesttafel met twee zwijnen erop (een wild en een 'tam') - ahum - en natuurlijk ontbraken zinnen als 'ik zou dat niet kunnen, vegetarisch eten', 'ik vind dat wel erg maar het is zo lekker', 'ik zou niet weten wat ik dan zou moeten eten' en consorten niet. Terwijl ik gewoon wil zwijgen over het eten en proberen genieten ;-)

  Bon, voor zover mijn ventilatie van vandaag.
  Nog fijne feesten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, er is er hier eigenlijk zelfs niet over gesproken, over het vleesgehalte in de chili. Maar het waren wel allemaal jeugdige vrienden tussen de 27 en 37 :)

   Verwijderen
  2. Dat helpt natuurlijk, zo'n open, jonge geesten! ;-)

   Verwijderen
 4. Zo uitnodigend, vooral de sokjes zijn hot :)
  Past perfect in het geheel! Ik ben niet zo voor taart wegens teveel blubber of brol erop (sttt tegen niemand zeggen), deze ziet er perfect uit en je kan er nog eens in blazen voor sneeuw op je snoet :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blubbertaart, daar doen wij niet aan Marina! Deze is gewoon een chocoladecake met een laagje boterroom en veel bloemsuiker erop. Hij is vanbinnen zoals Maria, onbevlekt :)

   Verwijderen
 5. Ziet er ontzettend gezellig uit! Ik wens je het beste voor het nieuwe jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat leuk! Die taart... Tja als er buiten geen sneeuw ligt... Fantastisch gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh geweldig... die sokjes voor je stoelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De taart is geweldig geworden, fraulein. Gut gemacht

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Und es hat gesmeckt und gestoven, zoviel schnee!

   Verwijderen
 9. O, zo een leuk en mooi feest, dat dat er uit ziet!
  En die taart! :)

  BeantwoordenVerwijderen