woensdag 3 april 2013

Daar is ze!

Ik ken er die erover bloggen, die er vooral niet over willen praten, en ik ken er die van haar dé excuustruus maken om het klussen nog wat uit te stellen...


Maar wij hebben ze gevonden, die lente! Welgeteld twee weken geleden vertoefde ze in Nantes, ter hoogte van café Au plein Sud. En aangezien Nantes nu echt niet zo ver van alhier is, heb ik er het volste vertrouwen in. Ze komt. (Met de trein.)

Tada!

Over Nantes gesproken, daar moet je op je zomerse autoroute naar de zon toch even op de rempedaal duwen. Echt, zo'n fijne stad. European green capital ook - al kan je je daar sinds de recente nominatie van Brussel voor 2014 vragen bij stellen. 
Veel plaats voor de voetgangsters die wij zijn, nog meer plaats voor de pedalen die we fietsgewijs op reis graag doen ronddraaien. Veel groen, ruimte, en water.


Voor de lekkerbekken zijn er de LU koekjes. De oude LU fabriek werd herbakken tot een geweldig cultuurhuis. Je kan er ook eten en drinken, schuilen voor de regen zon, een fotootje trekken en snuisteren in de geweldige boekenhoek.
En er zijn ook beesten. Het eiland in de Loire wordt bevolkt door een reuzenolifant, onderwaterdieren en een bende kreatievies. 'Les Machines de l'île' doen dromen van de reus en de duiker die Antwerpen al eens bezochten. 
En dat klein beurreke?


Dat staat vol dessertideetjes. Wordt vervolgd!

7 opmerkingen:

 1. Daar was ik vorig jaar ook! Zalige stad!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aaaah, daar is ze dus! Merci om ze fotogewijs toch al wat dichter te brengen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er daar idd erg leuk uit!
  En met koeken! Daar moet ik heen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En waarom heb je de lente daar dan achtergelaten?? Bij de profiterollekes en al die wijn?
  Laat maar komen! Zeker na dit bericht:http://www.knack.be/nieuws/planet-earth/het-blijft-koud-tot-einde-mei-dan-wordt-het-ineens-zomer/article-4000273751130.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij gingen veeeeeel zuidelijker om terecht te komen in de stromende regen :-)

  BeantwoordenVerwijderen