dinsdag 27 juli 2010

Weggevertje - voor doeners

Je las het al bij de naaiclub van de stoffige juffertjes... We deden van rommelmarktje vorige week.
Ik had flinker dan ooit mijn kleerkast opgeruimd, en haalde daaruit maar liefst 4 (!) vuilzakken kledij tevoorschijn die voor eens ende altijd weg mochten. Ik raad het iedereen aan, je voelt je meteen 5 kilo lichter (de weegschaal velde nochthans een ander oordeel), maar goed...

Het was een heel gezellige dag, waarin we menig vrouwmens zagen komen, kirren, en gaan. We hesen lijven in jurken, uit jurken, buiken werden ingetrokken, kortom: het was een paskot en plein air.
Vermand als ik me had, waren er een paar mooie retrojurken (rommelmarkvondsten, mooi van stof maar me achteraf gezien toch niet op het lijf genaaid) die ik gedag wuifde en iemand anders blij maakten. Mooi zo.

Nu duurde die rommelmarkt niet tot in den nachte, dus keerde ik alsnog met enkele onverkochte stukken huiswaarts.
En jawel, daarvan geef ik er nu eentje weg.

Meer nog: ik daag je uit!


Schrijf als antwoord op dit berichtje wat jij van deze bommajurk (maatje 40) wil maken, en je naam gaat in de blikken doos.Deze give-away loopt nog tot 15 augustus tegen de noen. De onschuldige kinderhand doet dan de rest.

En er is meer. Het meest originele idee (met de intentie om het ook effectief uit te voeren, jaja) krijgt een paar bijpassende tonbout'oorbellen.

Jurk en oorbellen kunnen dan eens afspreken om samen assortie te zijn :)
Laat je gaan!

Alvast wat inspiratie bij Mme Zsazsa, Meisjesmama, Vermiljoen, Madewithlovebyhannah & Recycle my dress.
Zet je ook een link op jouw blog naar deze give-away?

14 opmerkingen:

 1. Wat een leuke give-away en wat een coole stof zeg, ik zou hier een echt vintage jurk van maken alla grease, mooi strak van boven en uitlopend van onderen. Van het materiaal dat ik ervan af knip om de jurk te maken zou ik een hele mooie knuffel maken voor het aanstaande kindje van mijn zwager, want dat gaat mij voor de eerste keer tante maken :P

  groetjes Adriana

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, daar valt wel wat mee aan te vangen, denk ik!
  Ik zou de mouwen kort maken, de kraag wat veranderen en het lijfje wat tailleren.
  Ik zie het al helemaal zitten :).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O leuk, meteen zoveel enthousiasme! Zetten jullie ook een link naar de give away op jullie blog ;)?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O wat leuk!
  Ik durf geen wilde plannen achter te laten. Voorzichtig opper ik een rok ervan te maken maar een jurk behoort ook tot de mogelijkheden, afhankelijk van m'n moed om erin te knippen denk ik.
  'k Zie ook niet zo goed hoe de naden lopen bij de 'Buste' van de Madam die ermee gelopen heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooh, daar zie ik mezelf ook al in rondlopen. Origineel is het ideetje al niet meer, maar ik dan toch wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O, ik maak daar 'gewoon' een rok van voor mezelf. En verberg eerst het stofje voor mijn dochter, zodat ze me niet met haar allerliefste blik kan overtuigen om tòch iets voor haar te maken met het fantastische stofje. Van het restje valt er misschien nog wel een A-lijntje te maken voor haar. Moeder en dochter assortie in een ex-bommakleed. Als dat geen perfecte recyclage is!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O zo'n leuke stof !

  Ik zou er een kleedje van maken met 2 'bandjes' bovenaan en een rechte hals. Ik zou het bovenstuk wat centreren en de rok iets minder wijd maken en ook zakken maken in de rok. Met de overschot zou ik een haarband maken !

  Ps. de rokken en kleedjes die ik kocht op de rommelmarkt zijn echt super !
  De rokken worden iets ingekort, het peren-stof-kleedje zat perfect. Van het blauwe kleedje, met de schattige knoopjes in de hals, ga ik de hals wat groter maken

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mmmm, zo'n 'marilyn monroe kleed' moet daar uit geraken...uitgesneden vooraam en geknoopt in de nek, laag in de rug en zwierig (of juist heel erg strak;D)
  ik heb met een soorgelijk exemplaar dit (http://ulli-vertelt.blogspot.com/2010/04/en-van-flora-haar-oud-kleed-in-echte.html) gemaakt. De blauwe band is feitelijk de kraag...
  ik post de link naar jou direct sé

  BeantwoordenVerwijderen
 9. och, ik moet heel binnenkort naar een trouwfeest en ik zou er wel een feestkleedje mee maken, een halterjurkje of bustiermodel ofzo. Al zou ik het wel héél snel moeten doen, want de trouw is nog in augustus!

  Niek

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ohhh, dit zie ik helegans (is dat eigenlijk een woord?) zitten. Eigenlijk zou ik het kleedje willen behouden, dus mouwen veranderen en tailleren. En als dat niet lukt, een rok moet ook prachtig zijn en dan kan het lijfje misschien nog dienen voor de dochter van 2.5.
  Wegens blogloos zal ik een link op mijn flickr zetten.
  http://www.flickr.com/photos/43801137@N05/

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo'n mooi stofke seg! En zo'n plannen allemaal hierboven... Ik heb precies meer stof nodig om dat allemaal uit één kleed te krijgen :-) Ik zou me wel durven wagen aan een hemdje voor mijn zoontje: kraag verkleinen en recycleren, ook 't bovenlijfje, uiteraard zonder borstnepen ;-) en de manchetten. En dan maar hopen dat hij 't even graag ziet! (Bij mij een facebooklinkje!)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik zie er wel een stoer, keicool hemdje in voor mijn zoon van 6.
  Jongenshemdjes zijn zowieso altijd saai en met zulke stof kan het niet misgaan !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dju, Dominica is mij voor!
  Ik zag er ook meteen een kei-stoer hemdje in voor mijn zoontje van 5,5 maand (maar dan voor dit najaar), en met de rest een handtasje voor mij, misschien voor de binnenvoering en dan vanbuiten een paar leuke accenten! (en dan assorti de oorbellekes natuurlijk). En waarschijnlijk is er dan ook nog een beetje over voor een bijpassend toiletzakje én portemonneetje?

  PS: heb zelf geen blog...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ...een uiterst schattige, maar toch coole herfshemdjurk (met een contrasterend biezeke) voor mijn 6 jaat oude dochter als beloning omdat ze vandaag voor het eerst alleen fietste!!

  BeantwoordenVerwijderen