Voor wie, zoals ik, schrik heeft van gelatineblaadjes: onnodig! Het is zelfs zowaar iets wonderbaarlijks: hoe een krakend blaadje verandert in een glibberig velletje.
Ondervind het zelfve!
Zo zag het eruit toen ik na enkele uurtjes even in de frigo piepte.
En zo flans je het ineen.
Kunnen jullie dat hier eigenlijk een beetje ontcijferen?
Smakelijk!
Ps: En zo kan het ook, de niet-vegetarische variant :)
Mmm, ik verzamel recepten van lekkere chocomousse, dus dit komt er zeker zeker bij!
BeantwoordenVerwijderenMoose! Hoe leuk!
BeantwoordenVerwijderenMerci voor het receptje, maar jammer genoeg is het niet vegetarisch... En eieren opkloppen kan ik eigenlijk ook niet zo goed... dus ik hou het maar gewoon bij mijn veganistische chocomousse - da lukt altijd! ;-) Ik ga wel eens proberen om de mijne met appelsiensap te maken, lijkt me wel eens lekker, en speciaal!
BeantwoordenVerwijderenhet hangt er vanaf wat voor soort vegetariër u bent. Als u absoluut geen dierlijke producten eet, bent u eerder een veganist. Gelatine is inderdaad dan geen optie. Net zoals de eieren.
VerwijderenEen goed vegetarisch alternatief voor gelatine is de agar-agar. Dit heeft dezelfde werking als gelatine en is volledig gemaakt van zeewwier en dus plantaardig.