vrijdag 11 maart 2011

Ajvar

Macedonië op je bord, proef Ajvar.
Nu te koop bij de betere exotische supermarkt (lees: je niet-Vlaamse buurtwinkel).


Of zelf te maken.
Belangrijkste ingrediënten:




Aubergine - rode paprika - knoflook.
Op het internet circuleren wat recepten, maar ik heb me nog niet gewaagd aan zelfmaak ajvar. Een uitdaging voor de echte kookhelden onder ons...?


Ajvar is heerlijk als gezonde dip bij taco's, maar ook perfect voor een middag-zonder-vlees






Warme brie en mozarella vleien er zich alvast graag omheen. 
Heerlijk!

7 opmerkingen:

  1. Oh zwijgt...dat doe me meteen terugdenken aan onze vakantie dit jaar in Kroatië.
    En dat was onze beste vakantie ooit. Oh ik wil terug.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hey veggie-partner, dees ziet er gewoon zaalig uit, ik ben helemaal zot van paprika's en look en ik peins dat ik van de week ook een zak taco's meebreng voor mijn lunch! Strak plan! Mercikes en zet' m op!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Lies: Met de lunch mikte ik op die boterham, snoeperd!

    BeantwoordenVerwijderen